01 April 2008

Hentam Sajalah!

Aku duduk lepak dengan para sahabat dan abang sahabat. Abang sahabat membuka cerita. Dalam kelas beliau ada seorang pelajar cuba berbahasa Inggeris. Beliau amat menggalakkan pelajar beliau berbahasa Inggeris walaupun Inggeris pasar. Kata pelajar itu.


"Sir, this man like like heart talk to me la!"


Maka pecahlah gelak ketawa kami di kedai kopi itu.

12 comments:

jinggo said...

smal-smal no die....
big-big trable people .......

Butaseni@Wan Raja said...

tapi aku rasa budak tu mesti barani serbu.takat order kat old town tu takde hal hihi

blackpurple @ jowopinter said...

Kalau diterjemahkan secara literal macam itulah jadinya. Hahaha!

artisticklytouch said...

hi hi sun high
buffalo son die tied

mu tahu gape neh?

m i n e r a l . . . said...

hehe..
direct translation....

Super Nia Hana said...

serius...watashi sangap memula baca...
bila translate sebijik2 dlm b.melayu
mmg tak leh tahannnnnnnnnnnnnnnnnnn

Pegawai Khalwat said...

Jinggo
Aku kenai sapa.

Butaseni
Ya... berani.

BP
Lawak bebeno bro.

Art
Tau... lagu lame.

Mineral
Hang masa meeting ada tak buat lagu tu.

Hana
Ahah.... cuba hang try cerita kan kawan-kawan.

Anonymous said...

assalamualaikum,

En. Usop, ni Shikin. Saya dah kat JB skang. Jd Cikgu. Nak mintak izin untuk pentaskan skrip En. Usop untuk pertandingan tahun hadapan. Detik Sebelum Terpasung. Rindu sangat dengan persekitaran dulu.

Apa pun, slamat meneruskan perjuangan.

Princessa
@>-P--

Butaseni@Wan Raja said...

syikin....comel comel coooomeeeellllllll!!!

orang kampung said...

hahahahahhaha.....(tumpang gelak, chop)

Pegawai Khalwat said...

Anony@Puteri@Sikin
Buat la. Saya izinkan.

Pss... kekasih lamamu dah dapat kekasih baru.

Butaseni
(Tutup mulut)

Orang Kampung
Hang patut ada sekali time tu.

dugongsenyum said...

teringat pada adik aku.

"nak ke mana tu?"

"walk walk eat air".


adehh