23 June 2008

Ulasan Yang Terpulas - Mesyuarat Agung Tahunan Superhero

3 malam persembahan, dengan 1 malam cuma yang dapat aku hadirkan diri, objektif aku mengadakan pementasan yang menjentik usaha fikir penonton telah berjaya. Walaupun banyak kelemahan dari segi persembahan keseluruhan, tapi yang penting adalah komunikasi dengan audien itu berjaya.
Para superhero yang terselamat sedang inging mengetahui apa yang sebenarnya telah terjadi pada dunia.


Tiongman sedang menari kerana seronok dapat mengenakan Super.


Stom sedang memberikan penjelasan tentang perkara sebenar yang berlaku pada ketika itu.


Hak dan Super bergaduh kerana rasa tidak puas hati.


Super merajuk dengan Moon yang kerap kali membela Tiong yang bodoh dan tidak kacak.


Lagu yang menggambarkan mood percintaan Moon dan Super.


Lagu yang menggambarkan panasnya cinta Cat pada Hak.


Cat sedang menggoda Hak yang tidak keruan dengan cinta tersembunyi Cat.


Tiongman sedang dibelasah oleh Super, Ultra dan Hak yang tidak puas hati dengan perangainya yang suka bercakap benar.


Ahli produksi Mesyuarat Agung Tahunan Superhero. Terima kasih kepada yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

21 comments:

butaseni said...

datuk(vip) semalam kata intipati cerita ni berat :D dia paham lah tu

sinaganaga said...

tak main kat Kl ka ni?

artsoul said...

i enjoyed the performance...

bunga rampai said...

Dapat saya rasakan ini satu persembahan yang menarik. Bawa mai KL laa!

Salam :)

Pegawai Khalwat said...

Butaseni
Ha... patut dia mai lagi lain kali.

Naga
Minyak mahal bang.

Artsoul
It should be you on the stage.

BR
Nak bawa tu nak. Tapi mahal kakak aunty. Kami nak ke Alor setar 2 hari 3 malam pun dah cecah RM1K. Ada bajet lebih kami sampai la.

Puteri Cahaya said...

Syukur, smua berjalan dengan baik. moga di lain masa, pu3 harap dapat bergiat balik dlm dunia ni, lps ni, insyaAllah..

klu x dak aral & klu masih SUDI menawarkan watak untuk pu3, insyaAllah, pu3 akan cuba memberi komitmen sebaik yang mungkin..

herm...??? masih adakah yang sudi dengan pu3?

Salam (",)

.:HalogAmora:. said...

awat setiap kali kata superhero kena pakai sluaq hat merah kat luaq??

Jentayutiara said...

eeemmm nampak menarik... & tertarik

Sastri said...

nampak menarik pementasan ni... dengan pelbagai ragam hero-heroin...

artisticklytouch said...

macam tak best je...

*lariiiiiiiiikkkkkkkkkkkk!!!!!!

Pegawai Khalwat said...

Puteri Cahaya
Tanya diri sendiri.

Halogamora
Dia tu ikon yang boleh dikatakan semua orang kenai. Propaganda la kiranya.

Jentayutiara
Show seterusnya di Aloq Setaq, 27hb Jun, malam.

Sastri
A'ah. Termasuk pelbagai ragam pelakon.

Art
Hang rasa apa yang aku rasa?

semut said...

usop.
hehe.apsal lu tak ajak gua?
waakakaka.
takpe.nanti kalu gua rajin,gua kontek lu.
tapi bila gua kontek lu jer.gerenti tak berangkat phone tu.apsal aa usop.lu tarak mau sembang sama gua ka?
haha

blackpurple @ jowopinter said...

Aku suka watak yang pakai seluar pendek di luar itu.

crunchyahcock said...

usop.. aku masih menanti vcd koleksi sume pementasan group kita yg dulu karena aku ingin buat satu show masa mega gathering group keta aku.... apa yg hang perlukan, cakap la...

artisticklytouch said...

aku rasa...hmmm ya ya aku rasa! aku rasa! ewah!!! cak pong cak pong

Ku Keng said...

dan siapa pula yang membersihkan sampah-sampah tu?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi tak baca entry
tp watashi tilik gambo
pecah perut!!!
aahahahah

Pegawai Khalwat said...

Semut
Lu call gua time gua sibuk beb.

BP
Memang costume dia yg paling menonjol.

Ahcock
Bakawalee dengan Te.Ta.Mu ada la. Resdong punya aku tak ada beb. Kecuali Jebat. Tapi Jebat aku rasa hang pun ada.

Art
Dah sampai masa aku beralih kepada sesuatu yang serisu. Aku rasa audien sini dah boleh terima.

Keng
Orang yang sama membuat semak dan sampah itu.

Hana
Ha, hang memang suka kat gambo.

tegezoot said...

ang memang A

Raja Azrul said...

macam best jer teater ini...boleh lah share skrip dia...mana tahu boleh bawak ke festival teater..

zubin said...

nampak kool la, siapa tulis skrip? siapa direct? pelakon2. Boleh dapatkan skrip ke apa?