16 January 2010

Manifestasi Teater Malaysia 2010 (Dulu Dikenali Festival Teater Malaysia)

Berikut merupakan kumpulan yang layak ke Manifestasi Teater Malaysia 2010, dulunya dikenali sebagai Festival Teater Malaysia.

Kategori Monolog

Aura Production, Melaka, Teater 'Denyut'
Kelab Kilat TNB, Kuala Lumpur, Teater 'Kemarau Musim Tengkujuh'
Sekenet, Perlis, Teater 'Anak Kecil Main Api'
Fitri Nadianti Zulaidy, Perak, Teater 'Nur Iskandar'
Yayasan Pelajaran Johor, Johor, Teater 'Lubang Neraka'

Kategori Teater Kanak-kanak

Beringin Entertainment, Kuala Lumpur, Teater 'Beringin Merah'
Sekolah Kebangsaan Merbau, Kelantan, Teater 'Pesona Mimpi'
Persatuan Seni Budaya Warisan Jemari, Pulau Pinang, Kisah Si Semut

Kategori NGO/IPT

Kiranan Teater Production, Pahang, Teater 'Detik'
Aura Production, Melaka, Teater 'Gelojak'
Akrab, Kedah, Teater 'Asy-Syura'
Aspek, Kelantan, Teater 'Megho'
Grup Teater Gerak Seni, Johor, Teater 'Walinung Sari'
dan
Bakawalee Penang, Pulau Pinang, Teater 'Dusta Pada Skala 1 Hingga 10'

Tahniah! Dan selamat berjuang!

12 comments:

lenny erwan said...

tahniahh!!
KL NGO tak lepas. hanya monolog saja lepas. Anyway tahniah semua! Jumpa di sana, saya kalau tak masuk pun mesti jadi penonton setia.

Chegu Peace said...

Lepas ni Bakawalee lebih banyak tumpuan peminat teater sluruh Msia berikutan kerana adanya Anak Antu Seni

Chegu Peace said...
This comment has been removed by the author.
Anak Antu Seni said...

hahah, anak hantu seni x layak monolog la.. xbgs dia tu, takkan penang nak layak semua kot kan ?

MisA AmaNe said...

apepun congrats utk semua...

en usop skrip tu mmg best!

Akin Muhammad said...

terima kasih pegawai khalwat sebab inform di blog kami (TTS)
utk monolog Perak, nur iskandar atau nur issandra?
tak silap saya nur issandra.

aloy_paradoks said...

re : kisah mmg hampir serupa dengan terdampar,,, masa gua tulis skrip ni gua tak tau adanya skrip terdampar.. bila dah siap.. baru sedar dan tau..
tapi sampai sekarang gua tak baca lagi skrip tu,, asal watak dua orang gua tambah lagi satu utk elakkan nampak terlalu sama... jalan cerita mungkin hampir sama, cuma falsafah mungkin agak berbeza,,, gua agak je la.. sbb tak baca lagi kan... hehehehhe.. tq bro..

patungcendana said...

aku sokong semua... :-)

dah tengok Detik masa FT Pahang.

ryann said...

tahniah

Pegawai Khalwat said...

Lenny
Asalkan Kuala Lumpur layak. Bukan monolog saja, kanak-kanak juga.

Chegu Peace
Mamu dah cukup kuat dah. Afdlin dah berkenan.

Anak Antu Seni
Sejarahlah kalau Penang lepas semua.

Misa Amane
U standby. Kena latihan banyak.

Akin
Mungkinlah kot. Mungkin silap dalam surat yang ditaip tu.

Aloy
Sama tak apa. Takkan jadi kesalahan kalau kebetulan idea tu sama. Bila nak jadi bagitau.

Patung Cendana
Amacam Detik?

Ryann
Terima kasih.

Anonymous said...

usop...haritu masa penilaian aku jaga kat belakang supaya set tak terbakar...


wak

Penjejak Badai said...

taniah bro...buat lek lok..