15 July 2010

Buat Kerja Tak Fikir Dulu

Dah buat bangunan, tak buat tempat letak kenderaan. Bila orang parking tepi jalan, menyusahkan semua orang.

Nak suruh orang kongsi kereta (car pool), tapi suruh orang tu kerja lebih masa. Habis tu orang yang kongsi kereta tu nak balik macam mana?

Inilah kalau buat kerja tak fikir dulu.

4 comments:

aloy_paradoks said...

la kene fikir ke? ingat tak payah fikir..

Pegawai Khalwat said...

Aloy
Sebab tak payah yang orang buat macam tu. Kalau payah, tak buat la.

ryann said...

ada yg park tengah jalan pun ada. jalan dah bukan jalan.

Bunga Rampai said...

Susah nak kata kenapa tak fikir dulu. Malas? Menyusahkan diri?

Fikir itu nur ilmu.

Salam :)