30 January 2007

Beckham

Sempena Tahun Melawat Malaysia ini, seorang sahabat menjadi tourist guide separuh masa tak bertauliah. Hari itu dia menelefon aku, gabra sungguh nampaknya. Mujurlah aku pun ada berdekatan, lalu aku bertemu dengan dia dan satu pasangan Ingggeris.

Sahabat : Tolong aku oi, aku tak faham apa dia nak.

Aku : Hang kan boleh speaking, apa masalahnya?

Sahabat : Masalahnya aku tak faham!

Aku : So how can I help you sir, mem?

Orang Putih : Oh..... we are looking for men beckham.

Aku : Beckham?

Orang Putih : Yes.

Ah.... Sudah. Aku pulak pening.

Aku : You mean someone with Beckham as his name? Like David Beckham?

Orang Putih : No... no..... no! I don’t want David Beckham. Men who do beckham. You never heard of beckham?

Aku : I’m not sure I follow you sir. I do know David Beckham, but men beckham?

Orang Putih Seorang Lagi : You see, they use horn to draw out blood from someone’s body. Some said dirty blood, I’m not sure what does dirty means, is it contaminated honey?

Orang Putih : I have no idea.

Aku : Oh..... bekamlah! Not beckham!

18 comments:

artisticklytouch said...

aku kenal orang hitam yang tak tahu bercakap orang putih...namanya M..bila tidak bercakap, mulutnya ternganga..

tuan tanah said...

Hehehe....

SangPelangi said...

kakhkakakakahhh..
aku tergolek2 gelak baca post ni...

ape kejadah la orang putih ckp beckham tu..

tringin nak dengar sendiri dari mulut diorang..kekekeke

http://SangPelangi.wordpress.com (jom join Cabaran Za'ba)

semut said...

wakaka.omputeh pon tau bahasa rojak.

Bunga Rampai said...

Aduii, bersarapan dengan gelak pagi ni :D :D ... senak perut!

p/s. Lagi gambar kat atas tu. Terima kasih tunaikan janji. Amat menghargainya. Berbaloi penantian saya :). Sudutnya pun menarik. Saya tertarik, banyak cerita di dalamnya. dalam gelap ada cahaya. Wow!

Maaf, nak tanya lagi. Tangkap waktu malam? Di taman bunga, Tanjung?

Salam.

nUr@dDeEn said...

ooo i want lady beckham ..
hehehehe

areyoung said...

Dah lama teringan nak ber-beckham. Serius!

Pegawai Khalwat said...

Art
Hang kalau mengata, tahap dewa.

Tuan Tanah
Saya yakin mungkin tak ada atau sangat susah nak jumpa orang berbeckham di sana ye.

Semut
Tau. Tapi bukan rojak, cocktail.

BR
Jaga-jaga perut. Takut jadi buta.

Psss.... ya, tangkap di Tanjung, tapi bukan di taman bunga. Ia di tempat yang tak disangka.

Nuraddeen
Posh?

Areyoung
La depa dah tak pakai horn. Depa pakai glass and pump.

blackpurple said...

Ha ha ha.

Aku takut berbekam. Ngeri tengok darah.

Pakar bekam yang popular di sini Dr Harlina kalau tidak silap...

panwalla said...

mandi jangan pakai syampu atau sabun lavender and tea oil ya.

Inilah Saya said...

Ha ha ha

Lawak best betul.

Pegawai Khalwat said...

BP
Laa... pejam la mata.

Panwalla
Awat pulak tak bole?

Inilah saya
Huhu.... maseh...maseh...

cuaca said...

Bro....pengalaman yang menarik.....

.:HalogAmora:. said...

HA HA... kan dah terkena...

Kaklong said...

salam,

salam kenal.

entri yg melucukan tp menarik.

dan saya tak dpt tahan diri drp gelak bila membaca entri "pesanan" itu...mcm hadith pulak bunyinya..

sinaganaga said...

ha ha. nak gak aku try beckham tu. ha ha.

Pegawai Khalwat said...

Cuaca
Pengalaman menarik macam mana pun tak guna kalau tak dikongsi.

Halogamora
Selalu doh.

Kaklong
Salam.... suka jika orang suka.

Pss... pesanan tu memang nak bagi nampak lagu tu.

Naga
Cuba hang try test Dr. Harlina. Tanya BP.

Mai. Ramlee said...

dalam filem Do Re Mi, Bujang Lapok P.Ramlee ttp hero, pandai dan beruntung dari semua member dia.
"Aku" macam P.Ramlee. Barangkali hang pun macam P.Ramlee.