06 August 2007

Anjing Pavlov

Bila loceng bunyi kling-kling-kling-kling.
Maka air liur anjing itu akan berjejeran, masuk ikut tiub yang ditebuk bawah lehernya.

Makanan tak sampai lagi.

Bila loceng itu bunyi lagi kling-kling-kling-kling.
Maka air liur anjing itu terus berjejeran, kali ini tak cukup ikut tiub, meleleh ikut celah mulut dan gigi yang runcing itu.

Makanan tetap tak sampai.

Itu nasib anjing Pavlov.

Pastikan kalian bukan sepertinya.

14 comments:

butaseni said...

aduh,susah aku nak tafsir.metafora ni mengandungi 7 lapis cerita.hhhmmmmmmmmmmm he,hg kutuk sapa ni?

butaseni said...

ps......kalau cerita macam ni masik festival teater mesti tak boleh menang walaupun bagus sebab audience tak paham hahahahahha

kamarul said...

erk, ditebuk di leher?! sakit woo!

artisticklytouch said...

hang ni takdak menatang lain ka? buatlah arnab ka..tupai ka..unta ka..eh, unta tak buleh he he

Pegawai Khalwat said...

Butaseni
Perasaan hang saja tu.

Kamarul
Tapi anjing tu tak mengaduh.

Art
Laa... dah Pavlov guna anjing. Takkan aku nak tukaq jadi menatang lain. Kang salah fakta pulak.

Puteri Ezza said...

Assalamu'alaikum Pegawai Khalwat :-)

Buta Seni kata awak ada MP3 Gamelan. Saya tengah cari muzik Gamelan ni. Sudi tak hulurkan kepada saya? :-D

puteri ezza lagi :-) said...

Saya suka tagline awak "ARTS FOR LIFE" :-)

blackpurple said...

Sekarang nak kesan VCD/DVD cetak rompak pun boleh pakai anjing.

[Macam tak relevan komen aku ni..]

bunga rampai said...

Salam,

Dalamnya ...

Macam mana rupa anjing Pavlov tu? Ada gambar?

- G O R O - said...

Nie macam kes satu eksperimen dalam subjek sychology jer...

tegezoot said...

Dalam-dalam... Hei!!! berapa dalam harus ku gali tanah ini harusku gali!!! untuk bertemu pertama nilam sejati nilam sejati!!! yeye!!!

Pegawai Khalwat said...

Puteri Ezza
Ada tu ada. Nak gamelan Jawa atau Melayu?

BP
Anjing itu bagos!

BR
Cuba guna search enjin dan taip Pavlov.

Goro
Ya.

Tegezoot
Tak dalam mana pun. Tak boleh lawan kucing.

.:HalogAmora:. said...

kesian dan menakutkan..anjing pavlov...(mcm rusian je bunyinye)

gitartong said...

oh! prinsip pelaziman..