02 August 2007

Tiga Pokok

Seorang sahabat menghadiri kelas Bahasa Inggeris. Rata-rata penuntutnya memang tidak mahir berbahasa Inggeris, menyebabkan guru yang mengajar juga terpaksa menggunakan Bahasa Melayu.

Maka si guru pun bertanya pada sahabat aku.

Guru : Hah... hang! Sebut tiga pokok dalam bahasa Inggeris.

Sahabat : Tiga pokok dalam bahasa Inggeris? Senang saja tu! Cakap tak tengok orang.

Mungkin guru itu menyangka sahabat aku akan menjawab rambutan tree, durian tree, lychee tree atau lain-lain lagi. Sebaliknya.

Sahabat : Tiga pokok dalam bahasa Inggeris...... three tree lah!

Maka gegak gempitalah kelas pada hari itu.

14 comments:

Izariza said...

Hahaha .. dia lagi bijak dari cikgu :D

Salam

artisticklytouch said...

three tree..three tree...

he he macam bunyi ringtone

blackpurple said...

Tapi betul apa dia jawap! :D

jinggo said...

hahahahahaa..........
kesian cikgu tu..............
apa boleh buat......

butaseni said...

kita p shoot video nak?mesti macam siri 'mind your language' hehe kan?
yg jawab tu aku tau lah sapa....

tegezoot said...

murid tu nama dia Mohd. Asrar ka?

DiaHarris said...

hehehehehee...

crunchyahcock said...

dia lupa nak add miss_tree

kamarul said...

hahaha... kalau 'lapan telur' camne?

Ku Keng said...

Pun salah. Three trees.

bunga rampai said...

Sekurang-kurangnya guru tu nak mengajar. Dan murid tu mahu belajar ;)

Tapi saya tumpang senyum lebar :))

tuan tanah said...

:)

Pegawai Khalwat said...

Izariza
Bijak mengenakan orang.

Art
Mesti handphone hang masih jenis lama.

BP
Betul kot... he he....

Jinggo
Buat bodoh.

Butaseni
Ada orang shoot, lagilah dia bongkak.

Tegezoot
Nama betul ka tu?

Ahcock
Dia buta IT.

Kamarul
Haha.....

Keng
Mungkin itu bukan kelas grammar.

BR
Sekurang-kurangnya......

TT
Kalau di tempat TT, agaknya dia akan diketawakan tak?

nUr@dDeEn said...

betoi la tuh. cikgu tuh tak cakap pun 3 jenis pokok muekekekkeke!! :D