05 June 2007

Aku Bukan Dewa

Berhenti!

Aku bukan dewa!

Sekadar deus ex machina.

19 comments:

nUr@dDeEn said...

Ya, ya, aku dah berhenti neh. Dewa yang mana satu neh?

jinggo said...

eererrmmmmmmmbbbooollleeeeehhhhh...

wahai si dewa janganlah kau merajuk....

sedih aku baca entry ni........

hu hu hu u huu uuu huuu.....
(sambil menangis aku menulis)

wahai si dewa janganlah merajuk....

sapa yang membuat tuan jadi begitu...

ish... ish... ish...

butaseni said...

walau apa pun kebenarannya,kau tatap Dewa.Ramai yang sanggup minum air kakimu.hahahahahahaha

rena said...

habis tu..
kalau bukan dewa, kamu apri-pari yer?
hohoho..

Mr penyubiru said...

aku juga bukan dewa.hehe..

artisticklytouch said...

ya...hang bukan dewa, hang uih uih

Pegawai Khalwat said...

Nuraddeen
Itu tak penting.

Jinggo
Bukan aku.

Butaseni
Itu bukan kebenaran.

Rena
Pun bukan.

Penyu
Pun bukan.

Art
Pun bukan. Semua pasai hang la pi sana. Sini pun pulau jugak pa.

jinggo said...

sapa kata hang....
aku kata wahai si dewa....

jinggo said...

haaiiii....
kesia betoi kat hang........
pasai dia tu pindah hang jadi macam ni ha......
ada apa-apa kot.........
hang sayang kat dia ha.....

Pegawai Khalwat said...

Jinggo
Sayang. Macam aku sayang hangpa semua sedara aku.

artisticklytouch said...

ha ha sejak aku di sana hang adalah dewa..jangan risau ada dewa yang lebih tinggi martabatnya..

DEWA GELIGA BABI

dan yang rendah martabatnya..

DEWA BELITAN BULU

dia sayang kuza n ana lagi...ha ha

blackpurple said...

Deus ex machina describes an unexpected, artificial, or improbable character, device, or event introduced suddenly in a work of fiction or drama to resolve a situation or untangle a plot (e.g. having the protagonist wake up and realize it was all a dream, or an angel suddenly appearing to solve problems).

[Baru aku tau apa maknnya. Aku cuma copy & paste jer.. ha ha ha..

jinggo said...

terima kasih kerna sayang kami semua.......
kami pon sayang hang......

(menulis sambil menitiskan air mata terharu).....

tegezoot said...

hang nak aku tulis sajak untuk hang sekali lagi ka? kalau nak cakap...

nUr@dDeEn said...

weh, weh, hang kenapa, Khal? Macam orang majuk jer. Tak per, tak per, aku pun sayang hang jugak, kan hang dah macam abangku huk huk *nangis neh*

bunga rampai said...

Tak nak masuk campur hal-hal dewa..

Cuma bingung sikit ni. Pementasan DD Julai (tarikh?) atau Ogos 19?

Salam.

tuan tanah said...

Ooo...

(Pura-pura faham)

Pegawai Khalwat said...

Art
Kedua-dua dewa tu masih aktif.

BP
Maknanya hang paham apa yang aku nak sampaikan.

Jinggo
Tak larat dah nak reply komen hang.

Tegezoot
Tulislah sajak untuk tajuk lagu Zainal Abidin yang popular tu.

Nuraddeen
Tak merajuk. Menegaskan.

BR
Pementasan Julai, bukan Ogos. Tarikh dah berubah.

TT
Pun ok.

tegezoot said...

cis!