25 June 2007

Versatile

Suatu ketika dalam sebuah latihan rutin.

Aku : Ada orang kata, nak jadi pelakon yang bagus, perlu versatile. Tapi pada aku tak payahlah sampai lagu tu. Pacino tak versatile pun, tapi dia tetap diiktiraf bagus.

Pelakon 2 : Versatile?

Pelakon 1 : Hang tau ka apa tu versatile?

Pelakon 2 : Tau. Gaya.

Soundman : Yang tu style lah bodoh!

Maka malam yang hening itu bingit dek gelak ketawa kejam kami.

19 comments:

artisticklytouch said...

acan...acan...nasib baiklah hang tak jadi raja lawak..

weh...apa ke hal payah benar aku nak tiggal komen..

nak wat entry takde masa, bz giler

butaseni said...

hahahahaha orang itulah hiburan kita setelah penat berlatih.jaga2 dia dah ada blog sendiri nanti habis semua kena kutuk!hihihihi

Mimi Amilia said...

ehehe..jahat korang gelakkan dia (duk gelakkan gak ni)

takper2.
sekurang2 nya dia belajar sesuatu hari tu.
versatile tu bukan gaya..
;)

nUr@dDeEn said...

hehehehe ..*gelak sambil tutup mulut* Tak baik korang gelakkan dia. mungkin perkataan kat hujung2 tu seakan2 sama ngan style.

err..betul ke kalo nak jadik pelakon popolar kena versatile? kalo hanya ada style, mcmn plak? :D

Anonymous said...

mentorku!!

Sayuti said...

tergelak saya pada pukul 4.53 pagi nih, walaupon semalaman takleh tido.

haha.

Pegawai Khalwat said...

Art
Kalau dia jadi raja lawak, memang lawak!

Butaseni
Dia juga buta blog.

Mimi
Dia? Belajar?

Nuraddeen
Versatile? Tak semestinya. Tapi lain orang lain pendapat.

Anony
Sapo?

Sayuti
Haha.

rena said...

entry yang penuh versatile!!

sitilina said...

mangga, mempelam, mango, pauh, adalah merujuk pada sejenis buah tempatan.

di tempat saya objek tersebut dipanggil PAUH. jgn sesekali anda mengkelantankan perkataan MEMPELAM.

sinaganaga said...

Muerekekekekekee...

Oit2! Bila nak mai KL - buat set utk maskara meh!

kamarul said...

versatile sungguh perbincangan korang! hehehe..

Mr penyubiru said...

perketawaan itu disambung lagi disini..muahahaha...

bunga rampai said...

Pelakon yang bagus adalah yang dapat menjiwai lakonannya, dan lakonannya dapat dijiwai oleh penonton. Itu barulah pelakon versatile yang ada style.

Sekadar mengacah-acah waktu senggang yang sempit :)

Salam.

gitartong said...

haha!

Pegawai Khalwat said...

Rena
Ha ha....

Sitilina
Tau. Selalu berpesan pada kawan-kawan. Juga jangan terpegang kopek orang sebelah sana.

Naga
Oo... cakap la nak suruh aku bertukang. Bila?

Kamarul
Ha ha....

Penyu
Ha ha ha....

BR
Aku bersetuju yang kedua. Kerana biarpun pelakon tak dapat menjiwai wataknya, tapi jika lakonnya dijiwai penonton itu sudah bagos.

blackpurple said...

Tak pasal-pasal kena 'bodoh'..ha ha ha..

amar said...

versatile itu bukan berasal dari variety of styles ke? bermaksud style/gaya yang pelbagai. kalau salah, harap maaf. kalau betul, kene mintak maaf dengan pelakon 2. :)

Pegawai Khalwat said...

Gitar
Ha ha...

BP
Dia memang selalu kena macam tu. Tapi dialah joker.

Amar
Bukan. Versatile itu satu perkataan yang berasingan, bukan gandaan macam tu.

Maksudnya 1.capable of doing many things competently, 2.Having varied uses or serving many function, 3.Variable or inconstant, changeable.

Sebagai adjektif, juga menunjukkan seseorang yang multi skills.

Dalam biologi, hampir sama maksudnya.

butaseni said...

wah,bukan setakat boleh buat skrip teater,kamus dewan pun hang bioleh buat jugak...aku puja hang hahahaha