04 June 2007

Nak Cakap KL Sangat

Dalam satu latihan teater.

Watak 1 : Cakap! Ape yang kau dah buat pada perempuan tu?

Watak 2 : Perempuan mane ni? Aku tak kenal pun? Kau siape? Polis?

Watak 1 : Tidak, aku bukan polis.

Watak 2 : Habis tu? Yang kau tanye aku macam-macam ni kenape?

Watak 1: Kau jangan banyak soal. Kau jawab sudeh!!

Maka kami yang tidak berlakon pun ketawa berguling-guling hingga hilang suara.

13 comments:

Izariza said...

Salam,
Adakah yang difokuskan melalui tajuk entri itu si Watak 1 (dengan perkataan sudeh?)
Tentunya tuan punya badan itu, loghat ibundanya bukan sebelah KL barangkali?

Rakan saya, dari pantai timur sering tersasar mahu menyebut tulang akhirnya menjadi "tulan" :D

Selamat berteater.

jinggo said...

gelak terguling-guling.......?

jinggo said...

hilang suara.........????

ILynn said...

ni mesti tak ikut dialog nih
hehe
rindunye zaman teater ku!!

Pegawai Khalwat said...

Izariza
Betol! Tajam pemerhatian.

Jinggo
Exagerate.

Ilynn
Ikut. Terlebih ikut.

butaseni said...

tu yang tak belakon dah terguling2,
yang aku ni partner lakon dia atas stage tu...punya tahan nak gelak hanya tuhan saja yang tahu.

butaseni said...

itu bukan latihanlah,masa show tu!

artisticklytouch said...

"wah derasnya keretha itu", kata seorang kawanku yang baru samapi dari Perlis.

bunga rampai said...

Salam,

Saya pun nak cakap KL :)

Wah ... rumah berwajah baru, hebat! Ade kopi o, roti bakar, telur 1/2 masak. Kene selalu datang ni ..

Biase ler dalam rumah, ade risiko dan konflik. Risiko mengundang cabaran. Konflik mengundang sengkete. Di sebalik risiko dan konflik ade hikmah dan nikmat tersendiri.

Oh, rupenya ade bulan untuk jatuh cinte ;)

Eh, aiseyymaan ... tak tanam bunge dah?

Pegawai Khalwat said...

Butaseni
Exageratelah.

Art
Sapa?

BR
Bunga nak tanam kecil-kecilan saja.

artisticklytouch said...

ada la orang tu

tegezoot said...

Aku ada tepi stage masa tu!

Bujang^Manis said...

haiii...kasaq nampak...apa ingat dewa saya takut ka.... =p
ini bujang manis laaa...cakap x tengok orang....