24 May 2006

Menu Yang Mengujakan - Imejan Tambahan

Oleh kerana ramai yang teruja dengan menu yang aku paparkan, maka aku sertakan lagi bukti kehebatan orang kampung memasak menu berkenaan. AMARAN! Aku tidak bertanggungjawab sekiranya kalian tiba-tiba mengidam menu tersebut.


Bukti kewujudan umbut pisang sebelum dilenyapkan oleh bala tentera bersenjatakan mulut dan perut.



Budaya gotong-royong yang masih wujud di kampug. Di bandar? Katering je lah......


Tak perlu rasanya aku jelaskan pada kalian apa yang dimasaknya itu.



Perjuangan bermula setelah perut sengaja diikat sejak semalam.



Sorang dah tak mampu nak teruskan, sorang masih meneruskan perjuangan (check out the dishes!)



Tempat duduk tu ada, tapi dah memang tak tahan godaan. Jadi kenalah makan sambil berdiri.



Bukti kerakusan manusia (bukan aku, kerna pinggan aku licin!).

9 comments:

gitartong said...

program seni ni ka, entri hang yang cikgu vs cikgu tu?

bunga rampai said...

Wah, enak sekali!
Ini program seni makan?...gurau :)
Saya sebenarnya suka gambar no. 2 tu.

Terima kasih En. Peg Khalwat tempek bunga kat blog ini.

Salam.

Pegawai Khalwat said...

Gitar,
Ya betul.... program ni lah.

Bunga Rampai,
Kasihmu diterima....
Napa yg suka no. 2 tu?

semut said...

psst..bunga rampai suka jadik yang nombor 2 kot.ahahaha

weih.ujung minggu nih ang pree kot.sekolah pon dah start cuti.

bagi no phone ang kat email aku leh tak?

semutkecik@gmail.com

.:HalogamoRa:. said...

gambar yg org mkn berdiri tu unik sket. nampak cam ber racing mkn je. tgh sedap org amik gambaq pun x sedaq eih....

ron97 said...

makin menjadi jadi
udahlah tu

blackpurple said...

Dah 'berabad' tak makan umbut pisang... Mana nak cari pokok pisang kat sini...hehehe

Pegawai Khalwat said...

Semut,
Nanti aku e-mail kat hang.
Sekolah memang la start cuti. Kenduri hang tak kira, berapa punya banyak aku kena pi.

Halogamora,
Depa sedaq, buat-buat tak sedaq.

Ron,
Jeles ka?

Blackpurple,
Makan gulai pisang je la. Tak pun pisang cuci mulut.

bunga rampai said...

Salam,

Suka yg no. 2 sebab ada rindu yang menyapa pada kenangan silam. Di kampung. Gotong royong menjadikan saya lebih peka pada adab-adab budaya sendiri.

Maaf En. Peg Khalwat, minta izin ya ... nak sapa sang semut kejap, terima kasih.


psst sang semut..bunga nak ke sarang sang semut, jangan gigit ya ;)